Активности

13.04.2022

Новости

Решен проблем станара у улици Видовданска 2а

Зграда у Београду, Видовданска 2а се урушила 16.јула 2021. године. Станари зграде су одмах привремено смештени у хотел „Славија“.

Састанак руководства града Београда и пратећих служба Града, Омбудсмана града Београда и станара одржан је 19. јула 2021. године. Састанак је заказао заменик градоначелника Горан Весић. Констатовано је да се зграда урушила због поткопавања исте од стране извођача радова у Видовданској 4. Град је понудио грађанима да поступак око евентуалне поправке или рушења и изградње нове зграде и накнаде штете од инвеститора воде сами или да то право уступе Граду а Град би им до изградње нових станова на истој локацији обезбедио привремени смештај. Станари су размотрили понуду и 21. јула су обавестили заменика градоначелника, г-дина Горана Весића, да прихватају понуду Града око уступања својих права у погледу решавања настале ситуације на начин како је предложено.

Тог дана су се станари на конференцији за медије у згради Двора јавно захвалили руководству Града и Омбудсману на помоћи око решавања животних проблема. У међувремену су станари са Дирекцијом за грађевинско земљиште решавали све проблеме око имовинско-правних односа и почео је поступак снимања  безбедносних услова зграде како би покушали да уђу у станове и узму најосновније личне ствари  и важну документацију. Ангажован је Грађевински факултет и одговарајуће службе Града и 30. јула 2021. године организован је помоћу ватрогасних кола и мердевина улазак у зграду са петнаестоминутним задржавањем.

После тога станари су смештени у привремене станове у улици Костолачка на Вождовцу. Након неколико месеци почетком априла 2022. године закључени су уговори о изградњи станова у улици Видовданска 2а, а заменик Градоначелника их је примио и честитао потписивање уговора а станари се захвалили Граду, општини Врачар и Омбудсману града Београда на помоћи.

Прочитајте још

Поднеси
притужбу